Kenneth Echteld

 

 

Kenneth Echteld, geboren 18 september 1954 in Paramaribo, Suriname.

Het werk van Kenneth kenmerkt zich door zijn specifieke visie/filosofie op belangrijke levensthema’s. De schilderijen, kleurig en robuust laten de Zuid Amerikaanse roots van Kenneth zien. Kenneth is autodidact en heeft zich vanaf zijn jeugd creatief ontwikkeld als schrijver en dichter, maar voornaamlijk als schilder.

De expositie loopt van 18 augustus t/m 6 oktober 2019. Tijdens deze periode zullen schilder Kenneth Echteld en mede-eigenaar van Café op 2 Patrick Mezas, tegelijk live werken aan doek en beeld. Dit spektakel wil je absuluut niet missen. Data wordt nader bekend gemaakt. 

Je kunt het werk van Kenneth bij ons in het cafe, maar ook op zijn website bewonderen. Kenneth heeft zijn website opgericht als nagedachtenis aan zijn vrouw Mariëlla, nadat zij helaas op 22 juni 2014 overleed. Mariëlla blijft altijd zijn muze, inspirator en motivator. Dankzij haar heeft Kenneth zich in al die jaren vrijelijk kunnen ontwikkelen tot de schilder die hij nu is. Hij is haar altijd dankbaar. 

Ook heeft Kenneth in 2009 een creative stichting opgericht; Stichting Artkennie. De stichting brengt kinderen/jongeren in contact  met eigen creativiteit en talenten om zodoende hun persoonlijke en collectieve creatieve ontwikkelingen te activeren. Artkennie wil doelgroepen bereiken die gewoonlijk niet in aanraking komen met kunstzinnige expressie en eigen creativiteit. Het proces van creativiteit biedt mogelijkheden om kinderen/jongeren cultureel te ontwikkelen, samen te brengen en te verbinden. Ik ben autodidact en heb me vanaf mijn jeugd creatief ontwikkeld als schrijver en dichter, maar vooral ook als schilder. 

www.artkennie.nl

artkennie@gmail.com