Jan-Albert Ernsten

 

 

 

Vanaf 19 september tot eind oktober exposeert Jan-Albert Ernsten zijn expressieve olieverf schilderijen van bekende popsterren in café 2 .

De Lelystadse amateur kunstenaar is in 1962 geboren in Putten. Als kind tekende hij al graag en zag hij zijn vader schilderen met olieverf. Toch heeft het tot 2010 geduurd voordat hij een tekenen schildercursus ging volgen bij De Kubus. Sindsdien is hij verknocht aan het schilderen van portretten van bekende en onbekende mensen en ontwikkelt hij steeds meer zijn eigen stijl. Schilderen is de brug naar rust en ontspanning. Vaak schildert hij kinderen uit andere culturen of doorleefde gezichten. In café 2 heeft hij gekozen voor zijn popdoeken. Tijdens het schilderen luistert hij altijd naar popmuziek en hij waagt zich er geregeld aan om bekende popsterren op het doek te zetten. Het zijn kleurrijke doeken, maar je vindt er ook enkele zwart wit portretten van o.a. Bowie, Bob Marley, Prince en Bruce Springsteen. Het centrale thema van zijn werk is de menselijke emotie.

Ernsten exposeerde de afgelopen jaren al op diverse plaatsen in het landen heeft een aantal keer mee gedaan aan de Tour of Art. Het is de eerste keer dat zijn schilderijen in Almere te zien zijn. Bij verkoop van een schilderij doneert Ernsten 1/3 deel van de opbrengst aan Stichting Esperanza Bolivia, een kleinschalig project voor weeskinderen.

Op de website www.ap-arts.nl vind je een overzicht van al zijn schilderijen.